Inspirasi Deco Rumah Teres Kos Rendah Malaysia

Keliru dengan merancang reka bentuk rumah anjung depan dan sisi yang selesa?

Tenang! Anda boleh mereka bentuk mengikut citarasa anda dengan melihat inspirasi dalam artikel ini.

Mempunyai rumah dengan teres yang indah dan bergaya boleh membuatkan kita berasa seperti di rumah.

Teres boleh menjadi tempat untuk aktiviti perhimpunan dengan keluarga atau rakan-rakan.

Cuma, tidak ramai yang keliru merancang rumah dengan anjung depan dan sisi yang selesa. Terutama jika rumah yang anda miliki adalah minimalis supaya saiz teres tidak akan terlalu luas.

Saiz teres yang terhad harus dibahagikan dengan carport atau taman di sisi atau depan. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mereka bentuk teres depan dan sisi mengikut citarasa anda.

Jika sisi rumah direka untuk garaj, anda boleh mengubahsuainya untuk menjadikannya teres dengan keluasan beberapa meter.

Berikut adalah inspirasi reka bentuk untuk rumah teras kos rendah yang boleh anda pilih untuk masa depan.

1. Garaj Dibuat menjadi Teres dengan Kerusi

Tempat kereta atau garaj kereta boleh digunakan sebagai teres rumah sisi yang selesa, lo! Cuma, anda perlu bersedia mengubahsuai sebahagian garaj untuk digunakan sebagai teres.

Reka bentuk rumah seperti ini boleh menjadi inspirasi terbaik. Walau bagaimanapun, jika anda masih mempunyai kereta, anda perlu memikirkan di mana untuk menyimpannya.

Reka bentuk jenis ini juga boleh ditiru untuk anjung rumah di bahagian belakang atau mengikut konsep yang dikehendaki.

Anggaran harga untuk menukar garaj ke teres di Deco Rumah Teres Kos Rendah di Malaysia akan berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti saiz garaj dan kadar perubahan yang diingini.

Walau bagaimanapun, sebagai panduan umum sekitar RM 70,000 hingga RM 150,000

Jom Baca : [Terkini] 5 Plan Rumah 2 Bilik Kos Rendah Paling di Syorkan

2. Teres Sisi dengan Konsep Bar Mini

Bukan sahaja di belakang rumah, reka bentuk seperti ini juga boleh digunakan pada anjung sisi rumah.

Di bahagian hadapan, teres digunakan sebagai tempat penyimpanan tumbuhan hiasan untuk mencantikkan hiasan rumah.

Manakala teres sisi boleh digunakan sebagai tempat melepak dengan konsep bar mini. Reka bentuk rumah jenis ini boleh menjadi penyelesaian di tengah-tengah tanah yang terhad.

Perkara yang perlu diberi perhatian ialah bumbung. Anda boleh memasang kanopi dengan jangkaan hujan apabila congko dengan rakan-rakan di anjung sisi rumah.

sebagai panduan umum, berikut adalah anggaran harga yang mungkin mengambil RM 100,000 hingga RM 200,000

3. Teres dan Landskap

Bukan sahaja dengan lantai seramik atau bahan lain, teres juga sebenarnya boleh direka dengan rumput, Ini sama ada rumput sebenar atau sintetik.

Nah, anda boleh meniru reka bentuk yang satu ini Untuk bahagian depan, teres digunakan sebagai tempat untuk tumbuhan hiasan bunga atau daun.

Semasa di sisi, anda boleh membuat teres dengan lantai rumput, teres sisi boleh pada masa yang sama direka sebagai landskap taman.

Akibatnya, rumah itu berasa lebih cantik. Untuk panduan kos yang diperlukan sekitar RM100,000 hingga RM 250,000

Jom Baca : [Terkini] 5 Plan Rumah 4 Bilik Kos Rendah Paling Best

4. Teres Depan dan Sisi Minimalis

Inspirasi reka bentuk untuk rumah teres depan dan seterusnya sangat minimalis Di bahagian depan, teres hanya meletakkan kerusi dan meja untuk berehat.

Semasa di sisi, saiz teres yang tidak terlalu luas disambungkan ke rumah Teres sisi ini cukup dihiasi dengan tumbuhan rumah dengan periuk.

Untuk meminimumkan tampias, anda boleh memasang kanopi separuh bahagian di teres.

Anggaran kos untuk menghias rumah minimalis di hadapan dan sisi rumah di Malaysia akan berbeza-beza bergantung kepada beberapa faktor, seperti saiz rumah, jenis bahan hiasan yang digunakan, dan reka bentuk yang dikehendaki.

Walau bagaimanapun, sebagai panduan umum, berikut adalah anggaran harga yang mungkin mengambil RM 75,000 hingga RM 150,000

Jom Baca : [BEST] Deco Rumah Kos Rendah 3 Bilik Terkini di Malaysia

5. Teres Rumah Dengan Hiasan

Reka bentuk ini sesuai untuk pencinta tumbuhan hiasan. bukan sahaja untuk anjung belakang, reka bentuk rumah teres ini boleh digunakan di sisi rumah.

Teres seperti ini boleh digunakan untuk meletakkan tumbuhan hiasan kegemaran kesan yang cantik dan segar akan dirasai apabila anda berehat di kerusi rehat.

Anda juga boleh memasang laluan sebagai laluan ke hadapan rumah Saiz teres boleh direka mengikut kawasan tanah yang dimiliki.

sebagai panduan umum, berikut adalah anggaran harga yang mungkin mengambil RM 100,000 hingga RM 200,000

Originally posted 2023-02-22 01:00:00.

Leave a Comment